dinsdag 5 december 2017

Zondebok van Martine Kamphuis

Titel  : Zondebok
Auteur: Martine Kamphuis
Uitgever: De Crime Compagnie
Verschenen : Oktober 2017
Pagina’s : 267

Over de auteur:
Martine Kamphuis werkt als psychiater en heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van mensen met een gedragsstoornis.                                             Naast kinderboeken schrijft ze thrillers, waaronder Zwemmen en Mist. Eerder verschenen Alibi en Spiegelbeeld, ook met de avontuurlijke psychologe WP in de hoofdrol.

Achterflap:
Als psychologe Wynona Post gevraagd wordt forensisch psychologisch onderzoek te doen, pakt ze de kans met beide handen aan. Vreemd genoeg wil Anja Nooitgedacht, de verdachte in kwestie, niet meewerken, terwijl zij eerder een volledige bekentenis aflegde. Wynona vertrouwt het niet. Ze gaat zelf op onderzoek uit en zet daarmee haar eigen leven op het spel……

Cover:
We zien een afbeelding van een vrouw, wandelend in een mysterieuze omgeving.  Schaduwen van de bomen weerkaatsen in het water en het is mistig. De titel, auteur en uitgever zijn in het wit gedrukt. Door de rode stip met de tekst WP Thriller is het duidelijk dat dit een serie is met Wynona Post. Ik heb de eerste twee delen Alibi en Spiegelbeeld ook gelezen en die vond ik geweldig. Ik verwacht een spannend verhaal en als ik de samenvatting lees dan lijkt dat wel goed te zitten.

Mijn mening:
Het boek begint met een spannende proloog, waarin je wilt weten wat er gebeurt en om wie het gaat. 
Wynona Post heeft opdracht om een forensisch psychologisch onderzoek te doen en daarover een rapport te schrijven. Alleen dat gaat niet zo makkelijk als dat ze dacht. De verdachte werkt niet echt mee. De rillingen lopen over WP( Wynona Post) haar rug, want wat verdachte Anja Nooitgedacht heeft bekend is heftig. 
De zaak houdt haar erg bezig. Door alle twijfels gaat  ze op zoek naar aanwijzingen. In dit deel zien we supervisor mevr Baruch en rechercheur Hans  terug. WP wil  bewijzen dat ze de zaak aan kan .

Martine Kamphuis heeft een actueel onderwerp in Zondebok verwerkt. Dit raakt je en ik werd gewoon boos. Dan denk je van het is maar een boek, maar het komt ook in het dgaelijkse leven echt voor. De auteur heeft een heel actueel onderwerp in haar boek genomen.
Met het lezen van het verhaal groeit je respect voor psychologen. Ik zou het niet kunnen om met zulke zaken te moeten werken. Je zou maar moeten praten met een verdachte die heeft bekend en verschrikkelijke dingen op zijn geweten heeft. 
Het is ook duidelijk te merken dat auteur Martine Kamphuis naast het schrijven psychiater is, als je de gesprekken tussen Mevr Baruch en WP leest en hoe WP te werk gaat. 

De personages zijn goed beschreven en zo kan je je goed inleven.  WP die zich behoorlijk in de nesten werkt en ik daardoor  soms de zenuwen kreeg van haar acties. Zondebok heeft een spannende ontknoping en ja ,ik werd absoluut op het verkeerde been gezet. Ik zag het totaal niet aankomen.
Zondebok vind ik het beste deel tot nu toe van deze serie en het verhaal heeft mij gegrepen.

 In het begin van het boek staat een quote van Dwight D. Eisenhower.
“De zoektocht naar een zondebok is de makkelijkste van alle jachtexpedities”

Zondebok is echt een aanrader en ik hoop dat er nog een deel komt.

Ik geef Zondebok 4 kraaien



Lydia 


Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten