donderdag 18 januari 2018

Bookhaul eerste helft januari

Het is weer een nieuw jaar en was het in december een stuk rustiger met boeken die uitkwamen, die rust is voorbij. Ik heb lekker wat kunnen bijlezen en wat ingehaald van de boeken die bleven liggen. Maar het is weer tijd om te bespreken wat hier in de brievenbus plopte de afgelopen tien dagen.

Ten eerste Voltooid van Mariska Overman. De opvolger van Hoofdzaak heet dus Voltooid.


Een gruwelijke moord. Een boodschap. Is dit slechts het begin?


Een onbekende man wordt dood aangetroffen in het bos. Uit zijn borst steekt een tak met een witte vlag: KLAAR.

Isabel Dieudonné, specialist postmortale zorg en ex-rechercheur, wordt bij de zaak betrokken. Wie heeft deze bizarre moord gepleegd, en vooral: waarom? Welke boodschap wil de dader overbrengen? En misschien belangrijker nog… blijft het bij dit ene slachtoffer?

Ik ben er al in bezig en ga het samen lezen met Lydia voor een boekenduel. Ik ben bij 150 en het leest heerlijk tot nu toe. Dus als de auteur geen al te gekke dingen verderop in het verhaal verzonnen heeft...kan ik een enthousiaste recensie maken.



Sharon Bolton met Het donkerste water
Lacey Flint heeft een woonboot op de Theems betrokken, en begint deel uit te maken van de kleurrijke gemeenschap die in
Londen op de rivier woont. Elke dag zwemt ze ook in de Theems. Op een vroege zomerochtend vindt ze tijdens het zwemmen een in doeken gewikkeld lichaam van een jonge vrouw. Het lijkt toeval – Lacey werkt sinds kort bij de rivierpolitie en weet hoeveel lichamen er elk jaar uit de Theems gevist worden. Maar onderzoek lijkt aan te tonen dat dit lichaam bedoeld was voor haar om te vinden. Ook al is ze geen inspecteur meer, ze kan niet anders dan zich met deze zaak bemoeien…
Tja, Sharon Bolton..dat boek ligt te schreeuwen. Ik ben groot fan van deze auteur. Van haar vorige boek Kleine zwarte leugens heb ik zo ontzettend genoten en gaf ik ook de vijf volle kraaien.
Koop bij bol.com



Dennis Lehane met De vrouw in de spiegel

Met 'De vrouw in de spiegel' schreef Dennis Lehane een afwisselend ontroerende en psychologische pageturner, met messcherpe dialogen en levensechte personages. Dit is Lehane op zijn best. Dennis Lehane is de auteur van onder andere 'The New York Times' bestsellers 'Gone, Baby, Gone'; 'Mystic River'; 'Shutter Island'; 'De infiltrant' en 'Nachtleven'.

Rachel Childs was ooit een succesvolle journaliste, tot ze live op tv een inzinking kreeg. Sindsdien komt ze haar huis niet meer uit. Thuis heeft ze gelukkig een comfortabel leven met een ideale echtgenoot. Tot ze door een toevallige ontmoeting gedwongen wordt vraagtekens te zetten bij de oprechtheid van haar man. In haar zoektocht naar de werkelijkheid wordt ze een wereld ingezogen van samenzweringen, misleiding en geweld, die haar tot op de rand van de waanzin brengt. Wie is haar man?

Dit boek wilde onze recensente Lilian heel graag lezen, dus die gaat er volgende week in beginnen.

Koop bij bol.com



Sophie Hannah met Heb jij haar gezien?


Cara Burrows verlaat uitgeblust haar man en kinderen, en vlucht naar een wellnessresort. Als ze daar uitgeput haar hotelkamer betreedt blijkt die al bezet. Het foutje van de receptionist doet Cara twijfelen; het meisje dat ze springlevend in de kamer heeft gezien is iemand die ze niet gezien kán hebben: de vermoorde Melody Chapa, wier ouders een levenslange gevangenis uitzitten voor de moord op haar. Cara raakt verwikkeld in een web van leugens en intrige, een gevaarlijk web.


In de nieuwe van Sophie Hannah is Lilian nu aan het lezen. Daar wij de schrijfster dit weekend ontmoeten, leek het ons leuk snel een recensie te hebben. Tot nu toe beviel het lezen best goed, zoals ik begreep. Al heeft Lilian bij bladzijde 60 het idee dat ze weet hoe het in elkaar gaat zitten.

Koop bij bol.com



Sandra Brown met De laatste zet

Na Nora Roberts is Sandra Brown wereldwijd de bestverkopende

auteur van romantic suspense

Non-stop plotwendingen en verleidelijke erotische spanning maken van Sandra Brown een van de meest geliefde auteurs ter wereld

Er sloeg een vonk over toen Jordie Bennet en Shaw Kinnard elkaar voor het eerst in de ogen keken. Shaws gevaarlijke uitstraling maakt iets los in de slimme zakenvrouw, maar neemt een onverwachte wending als blijkt dat hij een bountyhunter is met de opdracht haar te doden. Shaw heeft echter andere plannen en ontvoert haar. Hij hoopt dat het hem dichter bij de dertig miljoen dollar brengt die haar broer heeft gestolen.
Shaw is niet de enige die het vermogen achternazit. Vluchtend voor de FBI en een beruchte crimineel, moeten Jordie en Shaw op hun verstand – en elkaar – vertrouwen om in leven te blijven. Maar ook Jordie lijkt niet te vertrouwen. Was zij bij haar broers plannen betrokken of is zij een onschuldige pion? En hoeveel is haar leven werkelijk waard?

Koop bij bol.comVorig jaar hadden we een teamlid waar ik altijd al dit soort boeken heenstuurde. Ik heb zelf helemaal niets met romatic suspense. Nu waren de recensies vrij voorspelbaar en werd het aantal kraaien altijd 4 of 4,5. Dus zou in theorie zo een soortgelijke recensie kunnen maken. In theorie wel.


Voor de val van Noah Hawley


Cover uit 2016
Op een mistige zomeravond gaan tien mensen in Martha's Vineyard aan boord van een klein privévliegtuigje: negen rijke mensen die daar thuishoren, en een kunstenaar die toevallig aan boord belandt. Zestien minuten later is het vliegtuig neergestort in zee. De enige overlevenden zijn een jongetje van vier en Scott Burroughs, de kunstenaar, die het kind weet te redden. Afgewisseld met flashbacks naar de levens van de passagiers en bemanningsleden van het vliegtuigje die het niet overleef­den, ontvouwt zich het verhaal van Scott, het jongetje en de fragiele vriendschap die zich ontwikkelt tussen dit onwaar­schijnlijke duo. Langzamerhand rijst het vermoeden dat er iets achter de vliegtuigcrash zat - er zijn te veel bizarre toevallig­heden. Waarom zaten er zo veel invloedrijke mensen aan boord van deze vlucht? Was het ongeval een mechanische of een menselijke fout, of was er iets anders aan de hand? 
Koop bij bol.com

Het boek is eerder uitgebracht in 2016 en nu in een goedkopere tien euro versie op de markt. De cover is wel veel intrigerender gemaakt nu. Het boek is mij in 2016 totaal niet opgevallen.




Kleine zus van Isabel Ashdown
Nadat ze elkaar zestien jaar lang niet hebben gezien, worden de zussen Jessica en Emily weer met elkaar herenigd. Nu ze hun lastige verleden achter zich hebben gelaten, keert de warmte tussen hen gelukkig terug. Algauw trekt Jess zelfs in bij Emily in haar comfortabele eilandhuis, waar ze woont met haar man en dochtertje Daisy. Pijn en oud zeer maken plaats voor harmonie en familieliefde. Eind goed al goed, zo lijkt het.

Maar als Daisy verdwijnt terwijl Jess op haar past, begint het perfecte leven dat Emily zo zorgvuldig heeft opgebouwd uit elkaar te vallen. Had ze haar zusje wel moeten vertrouwen, na alles wat er in het verleden is gebeurd?
 


De cover van het boek Kleine zus is op het internet nog niet aangepast. de uitgeverij heeft besloten het Kleine zus te gaan noemen. Het boek komt pas 21 februari uit.
Koop bij bol.com


Dit was wat tot nu toe binnenkwam via de brievenbus. Thrillerlezers vermaakt zich wel weer met zijn allen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten