donderdag 30 november 2017

De boekenkast van Shirley-Ann

Shirley-Ann met haar boeken
Hoe divers is jouw boekenkast?
 Mijn ‘boekenkast’ is heel erg divers. Ik zet boekenkast expres tussen haakjes, want tot mijn spijt heb ik er geen. De boeken waar ik niet doorheen kwam staan nu oneerbiedig op mijn bureau om mijn computerscherm op ooghoogte te kunnen zetten. Maar ik lees alles wat los en vast zit. Esoterisch, Thrillers, Misdaad, Fantasy, historische romans, zelfs de tragische boekenreeksen van Virginia Andrews en sompige liefdesromans. Gek genoeg ben ik niet zo’n fan van horror sinds ik nachtmerries kreeg van griezelfilms en het boek It van Stephen King op mijn 17e .

Staan ze op alfabetische volgorde, kleur of andere wijze gesorteerd?
Nee. Helaas niets van dit al. Ze staan en liggen zelfs verspreid door het hele huis. Overal ligt wel wat. Op zolder. In mijn slaapkamer. En de boeken die ik net heb gelezen en nog wil lezen liggen oneerbiedig binnen handbereik, achter me op de leuning van de bank.

Wat zijn de 3 mooiste boeken die je hebt? 
Ik denk niet dat ik echt mooie boeken heb. Ik heb favorieten. Oudjes weliswaar omdat ik de laatste jaren meer met schrijven bezig ben dan met lezen:
* Rock Starlett – Biografie. Door Bart Cop 
   Dit boek heb ik gekregen van zanger Mario Poncin toen ik nog bandmanager was.
*  Het geheim van de schrijver – Renate Dorrestein
   Gekregen van een goede vriend omdat ik altijd twijfel over mezelf.
* Centenial – James E. Michener
   Omdat ik de tv serie zo vreselijk goed vond wilde ik een aandenken hebben.
 *  De Scarlet Pimpernel van Alexander Dumas
   Ook vanwege de tv serie.


Staat jouw favoriete boek aller tijden daar ook tussen?
Mijn favoriete boek aller tijden staat hier niet tussen. Dat is Jacoba, dochter van Holland door Simone van der Vlugt. Die heb ik ooit gelezen als kind en dit blijft mijn favoriet.

Belandt elk boek in de kast of doe je ook makkelijk weg?
Voorheen deed ik niets weg. In een erg arme periode heb ik echter veel van mijn favoriete boeken verkocht, gewoon omdat ik geld nodig had. Het waren boeken die ik nu graag nog wel had willen lezen zoals de Celestijnse belofte, Seth spreekt en Gesprekken met God.

Lees je veel?
Sinds ik schrijf lees ik erg weinig. Toen ik weer ben gaan werken werd dat nog minder. Voorheen las ik er rustig één in de twee dagen. Gelukkig krijg ik nog steeds boeken cadeau of te leen en pik een spaarzaam moment uit om te lezen. Ik ben dan ook van plan na de boekpresentatie van het vierde deel van mijn boekenserie eerst eens een paar boeken te gaan lezen. Er liggen er genoeg op me te wachten.

Waar lees je het allerliefste?
In de zomer in de tuin onder een parasol.
In de winter: op de bank, met een beker hete thee en als het even kan onder een deken.

Aan welke boeken uit je jeugd heb je mooie herinneringen en bezit je die ook?
Pinkeltje, De zwarte Hengst, De dolle tweeling en Kitty naar kostschool. Helaas zijn die ook niet meer in mijn bezit. Weggegeven aan mijn nichtjes.

Kom je uit een gezin waar veel gelezen werd?
Ja, mijn moeder leest erg veel. Ik probeer mijn kinderen nu ook te enthousiast te krijgen. Ze pakken minder vaak een boek dan ik zou willen. Behalve de boeken Dagboek van een loser en Dagboek van een muts, die verslinden ze. Zoonlief is bijna 15 en inmiddels aan mijn boek begonnen. 


Leen je wel eens boeken uit?
Niet meer. Ik leende regelmatig boeken en dvd’s uit, maar daarvan heb ik de helft nog niet terug. Dus ik ben daar wel voorzichtiger in geworden.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten