zondag 29 mei 2016

Joyce Spijker met In de familie


Titel:   In de familie
Auteur: Joyce Spijker
Publicatiedatum: 27 mei 2016
Uitgeverij: Boekerij

Achterflap

Spraakmakend familiedrama achter de schermen van politiek Den Haag

Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala.

Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.


Mijn mening

Alhoewel ik bij het woord vrouwenthriller altijd wat schrik krijg, omdat mijn smaak op ander gebied ligt, raak ik lezend steeds enthousiaster. Ik hou van ingraven in lange hoofdstukken, maar dit boek bevat vrij kleine hoofdstukken. Maar dat voelt goed in Joyce's boek. Je leest namelijk snel in het verhaal en pakt zo 1, 2, 3, 10 hoofdstukjes mee. Want ach, eentje kan toch makkelijk en zo ben je weer een heel stuk verder.
Joyce heeft met In de familie een heerlijk, makkelijk leesbaar boek geschreven met daarin personen die je ergeren of waar je juist met meeleeft. Goed neergezet zodat je ze voor je gaat zien. Nina, Emma, Boudewijn zie je als in een film hun dingen uitvoeren. Geen eendimensionale figuren maar bijna levende, karaktervolle mensen. 
Extra prettig punt vind ik dat er geen overdreven, pagina's lange romantiek in het boek verwerkt zit. Joyce heeft een aantal plotwendingen ingevoerd die je lang laten zoeken naar de dader. Vanzelfsprekend in een thriller word je bepaalde gedachtegangen opgestuurd. Op een gegeven moment wordt het je wel duidelijk wie het zou moeten zijn, maar ook dat hindert niet bij de fijne leessfeer. Je raakt juist benieuwd naar het waarom.
Tevreden sla je het boek dicht en is in ieder geval mijn vooroordeel ten opzichte van vrouwenthrillers bijgesteld. In de familie is een hele goede uitzondering van het getut in soortgelijke boeken. Het tilt het niveau een stuk hoger, ver boven de Suzanne Vermeers en Linda van Rijns. Liefhebbers van de genoemde schrijvers moeten zeker In de familie gaan oppakken, maar zeker alle liefhebbers van de vrouwenthriller zullen zich heerlijk vermaken met dit boek.


Plot 4

Psychologie 4
Schrijfstijl 4
Leesplezier 5
Spanning 3
Originaliteit 3,5

Vier sterren 


Ink



Nieuwsgierig? Bekijk het boek hier op Bol.com!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten