maandag 21 december 2015

Linda Jansen: 2015 in boeken

1. Was 2015 een bijzonder jaar op boekengebied voor jou? Waarom wel/niet?
2015 was voor mij een zeer bijzonder jaar op boekengebied. In mei dit jaar stond ik met bibberende knietjes voor de grote groene voordeur van (nu) mijn uitgever. Twee en een halve maand later kwam mijn boek Onder Water (en daarmee mijn droom) uit! Sindsdien heel veel leuke en bijzondere dingen gedaan en beleefd. Geweldige nieuwe mensen leren kennen. Nu een krappe vier maanden later een tweede druk en komt Onder Water begin december in maar liefst 125 De Standaardboekhandels in Vlaanderen te liggen. Wat boekengebied betreft voor mij dus een droomjaar…
2. Las je veel dit jaar en aan welke hoeveelheid moeten we dan denken?? 
Ik heb gelezen: Dansen in de Hemel van Michael Pilarczyk, Het boek van Bram Moskowicz:  Liever rechtop sterven dan op je knieĆ«n leven, Debet van Saskia Noort, Weg van Alles van Fiona Higgins. Kan niet waar zijn van Joris Luyendijk. De Zeepbel van Bob Ultee. Nog een boek op vakantie waarvan ik noch de titel noch de auteur meer weet J. Juist begonnen in Lieve Mama van Esther Verhoef, top! Verder nog vele boeken voorgelezen aan mijn eigen kids en op school. En natuurlijk mijn eigen boek Onder Water, Van links naar rechts van boven naar onder en van voor tot achter tijdens de redactieperiode J.
3. Welke boeken sprongen er boven uit voor jou? Waarom deze?
Debet van Saskia Noort, omdat ze een heerlijke, pakkende manier van schrijven heeft. Je zit vrijwel meteen goed in het verhaal. Fascinerend hoe goed Debet aansluit op de Eetclub maar ik vind dat het op zich ook een heel goed losstaand verhaal kan zijn. Ik was het verhaal van de Eetclub al weer een beetje kwijt maar dat belemmerde helemaal niet om nu het verhaal meteen goed te kunnen volgen. Echt bewonderenswaardig. En de Zeepbel van Bob Ultee. Goed geschreven en constant de gedachte die opborrelt (dit kan niet waar zijn!)
4. Welk boek vond je eventueel tegenvallen en waarom? 
Weg van Alles van Fiona Higgins. Ik had er hele hoge verwachtingen van maar het kabbelde zo maar voort waardoor ik het te gemakkelijk weglegde. En in tegenstelling tot de rest van Nederland vond ik: Kan niet waar zijn ontzettend: Pffff, saai. Het zal ongetwijfeld een goed boek zijn maar niet voor mij.
5. Wat kunnen wij van jou in 216 verwachten?
In 2016 zal mijn tweede boek Boven Water uitkomen. Ik ben al volop  aan het schrijven en doe mijn best om een ieder zijn verwachting te laten uitkomen of misschien wel op het verkeerde been te zetten of…..of…of… wie weet……

Geen opmerkingen:

Een reactie posten