maandag 14 december 2015

Helen Vreeswijk: 2015 in boeken

Was 2015 een bijzonder jaar voor jou en zo ja, waarom? 
In 2015 heb ik besloten om een nieuw genre te proberen. De andere kant van Vreeswijk. Ik speelde al een tijdje met het idee om een avonturenverhaal te schrijven. Een moeilijke stap omdat er in de periode dat je aan je verhaal werkt er niets anders op de markt komt. De vraag is of de lezers een nieuw genre waarderen.

Las je veel dat jaar en aan welke hoeveelheid moeten we dan denken? 
Ik heb dit jaar hooguit tien tot twaalf boeken gelezen.  Als ik na een dag schrijven mijn laptop dichtklap heb ik niet veel zin om daarna nog een boek te pakken. Ik wil erop uit, de natuur in. Even de wind door mijn haren. 

Welke boeken sprongen er voor jou bovenuit en waarom?
Koekoeksjong van Robert Calbraith (J.K. Rowling) en De erfgenaam van John Grisham.
De auteurs hebben een prettige schrijfstijl. Prachtige volzinnen, een goed plot, vol met humor en antihelden. Ik ben dol op anti-helden. Uitgezakte mannen met een kaal hoofd, humeurige vrouwen met een slecht kapsel. Obstinate tieners en autoritaire Bobo's: heerlijk. 

Welke boeken vond je eventueel tegenvallen?
Vijftig tinten grijs van E.L. James.
Ik heb me door de eerste acht hoofdstukken moeten worstelen. Het is niet echt een verhaal voor mij. De miljardair Christian Grey is wat mij betreft te perfect en zijn 'stoeipoes' iets te naïef  en te voorspelbaar. 

Wat kunnen we van jou in 2016 verwachten?
Een avonturenreeks met een hoop antihelden, humor en bomvol spanning.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten