zondag 20 december 2015

2015 in boeken: Terrence Lauerhohn

Was 2015 een bijzonder jaar op boekengebied voor jou? Waarom wel/niet?
Voor mij als schrijver was het zeker een bijzonder jaar. Mijn Dark Fantasyroman, De negen cirkels (uitgegeven bij Zilverbron) werd genomineerd voor de Hebban award en eindigde op de zesde plaats. Ook verscheen dit jaar mijn Thrillerdebuut Wegversperring (bij uitgeverij aquaZZ, i.s.m. Ambilicious), nadat ik en mijn redactrice Inanna van den Berg zes maanden bezig zijn geweest om het manuscript publicabel te krijgen. Ik ben op beide boeken heel trots.

Las je veel dit jaar en aan welke hoeveelheid moeten we dan denken??
Helaas heb ik minder tijd om veel te lezen sinds ik zelf schrijf. Ik las in 2015 mijn gemiddelde aantal boeken. Dat waren er vijf, waaronder twee dikke pillen en allemaal door Nederlandse schrijvers geschreven. Ik begon met Magnetar (SF), van Mara van Ness. Daarna volgden Kamer zonder ramen (Fantasy), van ChuckCharles, Jills Talisman (SF), van Dieter Ryckewaert, Bloedrood morgenzwart (Horrorverhalen), van Sophia Drenth en Een bloedovergoten dageraad (Horrorverhalen) van Anthonie Holslag.

Welke boeken sprongen er boven uit voor jou? Waarom deze?
Ik heb van alle boeken genoten. Maar ik was het meest onder de indruk van Bloedrood morgenzwart, van Sophia Drenth.


Welk boek vond je eventueel tegenvallen en waarom?
Ik vond gelukkig geen enkel boek tegenvallen. Al waren er een paar debutanten bij, en is hun niveau wel een stuk minder dan dat van de meer ervaren auteurs, merkte ik wel potentie op bij deze beginnende auteurs en heb ik genoten van hun verhalen.

Wat kunnen wij van jou en de uitgeverij in 2016 verwachten?
Ik ben zelf al weer begonnen aan een nieuwe (Mysterie)Thriller die ik hoop ergens in maart 2016 af te hebben en tegen het eind van dat jaar uit te geven. Ik heb echter nog drie andere complete manuscripten liggen, die ook zeer de moeite waard zijn en waarvan er eventueel ook één volgend jaar uitgegeven kan worden, als ik de Thriller niet op tijd afkrijg. Die andere verhalen zijn een tweeluik in het Steampunkgenre en een Dark Fantasyroman.
Mijn coach Inanna van den Berg (Ambilicious) werkt sinds aan aantal maanden samen met mijn uitgever aquaZZ. Deze twee bedrijven zijn in 2016 van plan om nog meer samen te werken, en veel nieuw talent uit te geven. Er ligt al een flinke stapel aan toekomstige projecten op de tafel van Ambilicious.



1 opmerking:

  1. Ik ben blij dat ik een positieve bijdrage aan je boekenjaar heb kunnen leveren, Terrence! Heel veel geluk en succes gewenst met Wegversperring en alle andere spannende projecten die je op touw hebt staan. :)

    BeantwoordenVerwijderen