vrijdag 27 november 2015

Cadeautips SinterKerst van Amanda

Ik ben koud recensent bij Thrillerlezers en ik krijg gelijk al een moeilijke opdracht; schrijf maar eens een leuk verhaaltje en vertel daar maar eens in, lees je veel, welke boeken vond je goed, welke niet, heb je een leuke boekengebeurtenis en heb je een boekendoel voor 2016? Nou, dat is gelijk alweer een hele waslijst!
Maar vooruit, omdat ik de beroerdste niet ben ga ik mij er eens aan wagen om hier wat leuks van te brouwen!

Laat ik eerst even melden dat ik momenteel nog druk met mijn opleiding bezig ben, dus ik heb periodes waarin ik veel lees en periodes waarin het maar niet wil vlotten (helaas).
Maar goed, om met de eerste vraag te beginnen ik heb tot nu toe zo’n 50 boeken gelezen van het jaar, wat ik best knap vind van mezelf! Zoveel andere druktes en ik heb mijn boekendoel van vorig jaar al voorbij gestreefd! Toen las ik net geen 50 boeken in heel het jaar. Ben ik dan een veellezer? Ik heb geen idee… Als ik dat vergelijk met anderen hier op het blog heb ik nog het idee dat ik niet echt een veellezer ben, maar meer een middenmoter.. Bestaat dat woord eigenlijk wel? Zo niet, dan bij deze!
Mijn SinterKerst tips voor 2015 zijn (let op, er zitten ook wat oudjes tussen hoor!): met stip op nummer 1 Sandrone Dazieri met Dood de vader. Waarom? Nou gewoon, omdat het een geweldig en spannend boek is. Een behoorlijke dikke pil, maar als je er in begonnen bent is hij nog te snel uit!
Dan hebben we op nummer 2 Samuel Bjørk met Ik reis alleen. Wat een heerlijk boek! Vlot geschreven, geweldige omschrijving van het Scandinavische landschap en heel erg spannend.
Ja, nummer 3. Dat is een lastige ik heb een gedeelde plek voor De chirurg van Tess Gerritsen en Het weeshuis van Franck Thilliez, beide oudjes. Heerlijk gruwelijk en zeer verrassend.
En dan wil ik toch ook nog even mijn andere toppers benoemen,
denk hierbij aan Buddy Tegenbosch met Oog om oog, Het meisje op de weg van Michael Berg, de laatste van Jessica Haider – Doodskleed van Corine Hartman, M.J. Arlidge met Iene miene mutte, Chelsea Cain met haar eerste boek van de serie Kick, S.K. Tremayne met IJstweeling en last but not least Zwarte dageraad van Cilla en Rolf Börjlind!
Allemaal, stuk voor stuk toppers, de ene heerlijk gruwelijk, de andere voornamelijk huiveringwekkend.

Mijn vooral-niet-kopen-tips: Ik heb geen enkel boek weggelegd dit jaar, maar ik heb er wel een paar die ik echt wil afraden namelijk, Het masker van Dimitrios van Eric Ambler (langdradig en niet spannend), Het vijfde evangelie van Ian Caldwell (interessant onderwerp, maar het was het gewoon niet), Stephen King met Revival (mja, ik vond hem langdradig en niet spannend) en als laatste Voldaan van Jos Pierreux (totaal niet spannend, geen interessant onderwerp).
Sorry voor de mensen die het juist wel goede boeken vonden! ;-)

Mijn leuke boekengebeurtenissen van dit jaar die ik samen met mijn boekenvriendinnetje Brenda heb mogen meemaken, waren eigenlijk de ontmoetingen met de schrijvers, zo ben ik naar een interview met Camilla Lackberg geweest, leuk mens!  In Den Haag een leuke avond gehad, waar ik uit handen van Sebastian Fitzek mijn gewonnen boek mocht ontvangen! Hier waren nog een hoop andere leuke Nederlandse auteurs, een interessante avond.
En wat ik ook erg leuk vond, was dat ik een plaatsje had gewonnen waarbij ik een high tea mocht bijwonen met Sandra J. Paul in verband met de boeklancering van haar debuut!

Een boekendoel heb ik niet voor 2016, gewoon zoveel mogelijk genieten van de boeken die op mijn pad komen en van het feit dat ik nu officieel bij Thrillerlezers hoor! Ik ben erg benieuwd wat het nieuwe boeken jaar mij gaat brengen en uiteraard ga ik volgend jaar mijn record proberen te verbreken van het totaal aantal gelezen boeken!

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen, geniet van elkaar en een goed boek en leef met de dag! Iedereen nog veel leesplezier in de laatste maand van dit jaar en een veilig uiteinde en een geweldig begin van 2016 gewenst.


Amanda

1 opmerking:

  1. Wat grappig, ik had ook een Fitzekprijs gewonnen en was samen met Ann ook op die avond :)
    En nu zijn we "collega's"
    Welkom!

    BeantwoordenVerwijderen