zondag 16 augustus 2015

Boekpresentatie Tinteling Romance

Zaterdagochtend 8 augustus 2015 om 11.00 uur in Oosterhout vond de boekpresentatie van de nieuwe bundel van Tinteling Romance plaats. Deze boekpresentatie was voor Ink en mij het begin van ons ‘cheffie dagje uit’.

Eerlijk gezegd was het ons niet om de boeken te doen. Wij zijn allebei fervent lezers van voornamelijk thrillers en romantische, sexy verhalen behoren niet tot de dagelijkse kost. Ik maak nog wel eens een uitstapje links of rechts, maar een Tinteling-verhaal heb ik nog nooit gelezen. Ink wel, die had een verhaal toegestuurd gekregen en ze was aangenaam verrast.
Nee, wij kwamen voor Olga (en wij niet alleen, bendelid Caroline was er ook!). Olga Hoekstra maakt namelijk deel uit van Team Tinteling samen met Marijke Jansen.

Tijdens deze boekpresentatie werden er twee verhalenbundels gepresenteerd: ‘Liefde & andere ongemakken’ en ‘Het verleidingseffect’.
Per bundel lazen auteurs een stukje voor uit hun verhaal en werden zij geïnterviewd door Olga. Op die manier konden wij de auteurs wat beter leren kennen. Kate Paris, M.P. Hofstee (een schrijversechtpaar) en Tamara Haagmans schreven een verhaal voor de bundel ‘Het verleidingseffect’ en Flore Zon en Lily Frank (a.k.a. Marijke Jansen) schreven een verhaal voor ‘Liefde & andere ongemakken’. De een praatte wat vlotter dan de ander, er werd er een niet lekker (het was hartstikke warm!) en een ander had een spontane black-out (zou ik in haar plaats ook absoluut last van gehad hebben). Op een hele vlotte, leuke manier werd er afgewisseld tussen de verhalen in de bundels en de auteurs.
Tussendoor werden er lootjes uitgedeeld, want er werd een heel leuk door Olga samengesteld pakket verloot. Helaas….wij visten achter het net…

Er werd een exemplaar van elke bundel uitgereikt aan blogger Marjolein Mous, die daarna nog een praatje hield over het bloggen en in hoeverre bloggers belangrijk zijn voor beginnende auteurs c.q. uitgeverijen (maar serieus, 5000 tot 8000 bezoekers per dag op haar blog?! Ik vond het ehm…opmerkelijk zeg maar).

We kregen ook een voorproefje uit de nog te verschijnen verhalenbundel ‘Liefde op Lowlands’. Een bundel met vijf verhalen die allemaal over één band gaan. Elk bandlid speelt de hoofdrol in een verhaal en de verhalen overlappen elkaar. Een hele klus om dat voor elkaar te krijgen, maar wat een gaaf idee! Helaas is de verschijningsdatum uitgesteld naar 2016. Nog even geduld dus.

Daarna was het tijd voor een hapje en een drankje en je kon natuurlijk de bundels kopen en ze laten signeren door de aanwezige auteurs.

Boven verwachting vond ik het een hele leuke, gezellige, spontane boekpresentatie. Ontzettend leuk gedaan dames! De nagellak werd thuis met luid gejuich door het draakje ontvangen ;-)
Oh en de boeken zijn in bestelling bij Marijke…toch nieuwsgierig geworden…

Miriam

3 opmerkingen:

  1. Superleuk verslag en foto's. Ik was nog niet bekend met Tinteling. Gaat op mijn lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je hebt een leuk verslag geschreven

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Elke keer als ik weer een verslag zie ben ik zo blij als een kind :) Leuk dat andere mensen het ook leuk vinden. Ik heb er in elk geval van genoten! (Het commentaar van Ink is letterlijk het mooiste dat ik die hele dag gehad heb ;) )

    BeantwoordenVerwijderen