maandag 27 juli 2015

Wat leest het team?

De week van Moon
En dan is het alweer vrijdag en is de leesweek weer om. Ons opperhoofd wil weer een leesverslag van haar bendeleden. Bij deze dus. Ik heb maar twee boeken gelezen. Ooooohh, maar heb verder ook lekker geschilderd en me voorbereid op mijn paar daagjes weg, ff lekker bijtanken in Gelderland.
De week begon met Onzichtbaar van James Patterson en David Ellis, een boek wat begin augustus uitkomt. Dus ben je fan van deze schrijver, hou dan het blog in de gaten, want mijn mening zal er volgende week wel op komen. Maar om een tipje van de sluier te lichten, hij is weer fijn….
Soms kies ik ze uit, en soms komen ze naar me toe. Soms moet ik met mijn tijd woekeren om iemand te vinden, terwijl ze andere gelegenheden naar me toe zweven als de geur van een exotisch parfum’.
Hoe fijn klinkt dit dan… en dan had ik de eer om nog een nieuw boek vooruit te lezen, Reflex van Maud Mayeras. Een boek met een verschrikkelijk lieve omslag een meisje met een masker op in een mooi roze jurkje, heel liefelijk…tot je het boek openslaat, het boek is uit maar het laat me nog niet los, dit is echt een must read. Soms lees je weleens boeken die je bij blijven en ik denk dat dit er zo eentje is. Het boek verschijnt op 3 augustus, hou het blog in de gaten. WANT………………….Foto’s zijn het bewijs dat er iets is geweest en niet meer is. Als een vlek. En hun onbeweeglijkheid is verwarrend. Je kunt ze de rug toekeren, maar als je terugkomt, liggen ze daar nog steeds naar je te kijken. – Diane Arbus.
Op naar een nieuwe week. Een heerlijke week van helemaal niks moet, alles mag. Er gaat een hele stapel boeken mee voor het blog, ik ga beginnen in Zonder Angst van Lisa Gardner, alweer zo`n eer om vooruit te lezen. Ik hoop dat dit boek net als de andere van Gardner weer garant staat voor veel leesplezier. En dan het boek wat van de week op de deurmat viel in een kei mooi roze doosje Onder Water van Linda Jansen, even geen thriller. En wat er nog meer mee gaat is nog een verrassing, want de post komt morgen met nieuw leesvoer, een paar boekskes die niet mogen ontbreken op het blog.
Dus jullie snappen het al: ik zit morgen vol smart bij de deur, kwijlend te wachten op mijn vriend de postbode.
Tot volgende week en mocht je niet weten wat jij echt moet lezen deze zomer, kijk maar eens op het Thrillerlezersblog: de vakantiekoffers van de bendeleden zitten vol goede tips.
Een dikke vakantieknuffel van Moon

Leesfestijn Ink

Ik weet niet wat ik heb, maar het boeken lezen vergaat me in 2015 niet heel erg vlot. Ik vond dat het me te oppervlakkig werd om het nieuws via nu.nl bij te houden en bestelde twee kranten en een abonnement op Vrij Nederland. Ik ben helemaal bij met het nieuws en de achtergronden. Maar om daarnaast ook nog een paar uur per dag met het blog bezig te zijn (schrijven, veel zoeken, mailen enzovoort), zorgt er voor dat er heel wat minder tijd overblijft voor echt relaxed uren in een boek te lezen.
Ik was maandag in Hex begonnen van Thomas Olde Heuvelt. Ik ben nu pas op blz 50. Het schiet dus voor geen meter op. En na het eerste hoofdstuk werd Hex erg intrigerend dus daar ligt het helemaal niet aan. Maar als ik naar mijn grote tafel kijk, waar een stapel boeken ligt die echt gewoon snel moeten voor een recensie, blokkeert dat het lezen al helemaal. Dus bedacht ik me om Hex gewoon toch opzij te gaan leggen (want al paar jaar oud en hoeft niet voor recensie) en eentje van de stapel te gaan halen. Ik ben zo blij met Moon! Die heb ik een doos met 15 nieuwe boeken gestuurd en die leest ook nog eens drie boeken vooruit. Dus dan zijn we 18 boeken bij met die Moon. I love that woman.
Ik ga eens snuffelen wat ik dan nu ga lezen...

Miriam



Vorige week op Texel las ik Val van Cis Meijer uit. Gisteren heb ik dan eindelijk de recensie geschreven (note so self: niet zo lang wachten met het schrijven van die recensies steeds!!!), die volgt snel op het blog. Ik heb ook Closer than you think van Karen Rose gelezen vorige week. Net iets meer dan 600 bladzijden in twee dagen, dat zegt genoeg. Wat een goed boek was dat weer, heerlijk! Haar vorige vond ik minder, maar deze was weer top. Ik vind het erg knap hoe zij toch steeds weer zoveel verschillende lagen en draadjes door elkaar kan gooien en dan aan het eind klopt het allemaal weer. Ik gok dat dit boek wel in het Nederlands vertaald gaat worden, echt een aanrader!
Ik ben bijna klaar met Een andere wereld van Salla Simukka, het vervolg op Spoorloos. Alle vragen die ik had na het lezen van dat boek (en dan waren er nogal wat) worden nu beantwoord. Dit boek heb ik vandaag wel uit, zoveel hoef ik niet meer. Het duurt wat langer voor ik 'm uit heb, maar zoals jullie op het blog hebben kunnen lezen ben ik o.a. bezig geweest met mijn boekenkast :-)


Dan heb ik wel weer zin in een thriller. Denk aan mij van Sabine Durrant wordt het denk ik, die roept. Maar ook De doden hebben geen verhaal van Gard Sveen ligt te knipogen. Ik laat jullie volgende week weten wat het geworden is....

Lydia:

Wat gaat het hard, mijn tweede week van de vakantie is ook al weer om. En heb ik veel gelezen, nee niet echt. Ik ben bezig in Verbroken van Linda Jansma, het ligt echt niet aan het boek want zodra ik de kans krijg pak ik het boek. Maar we zijn deze week veel op pad geweest, naar de Orchideeën hoeve, de braderie en met mijn dochter op pad, hup op de fiets naar Nederland voor de mooie zomeractiefoto. En toen afgelopen donderdag een bijzondere dag voor Linda Jansma. Yesss, Verbroken wordt verfilmd, dat is toch geweldig! Ik gun het haar zo, terecht verdiend want dat Linda kan schrijven, dat weten we allemaal. Nu ben ik helemaal nieuwsgierig naar dit boek. Ik ben nu extra vroeg naar bed gegaan om gauw verder te lezen. 
Zodra Verbroken uit is, begin ik in Trifla van Sterre Carron.  
Daar ben ik ook zo benieuwd naar. We mogen echt trots zijn op deze twee dames .
Maar ehh nu ga ik echt lezen! Groetjes lydia 

Corina

Crien kruipt altijd weg bij foto's
Ik lees nu Mr.Mercedes van Stephan King. Ik had er totaal geen verwachtingen bij, want t was m'n eerste boek van deze schrijver. De schrijver trok mij eigenlijk helemaal niet. Horror is niet echt mijn ding, maar volgens Karin was dit echt een goed boek. En daar wij aardig van hetzelfde houden heb ik de poging gewaagd. En na het wat moeilijk inkomen zat ik er na een bladzijde of 30 helemaal in!! Wat een heerlijk boek! Ik heb hem nu bijna uit en natuurlijk volgt er een recensie, want t is echt wel heul goed. Hierna ligt er een (recensie) oorlogsboek te wachten. Daar ben ik echt heel benieuwd naar! Ik ga hem samen met Karin lezen en recenseren. Spannend, want dat is voor haar de eerste keer! Maar de "wat vind ik" van haar laatst was een hele dikke prima dus alle vertrouwen in! Nou ik ga snel de laatste hoofdstukken uitlezen tot volgende week!! 




Juul
Ik heb momenteel veel tijd om te lezen, dus ik flits door mijn NTL.
Deze week heb ik Passagier 23 van Sebastian Fitzek, Obsessie van Jeffery Deaver, De professor van Jacob Vis en We moeten je wat vertellen van Marion Pauw gelezen. De een was een stuk beter dan de ander.
Nu ben ik bezig in:
De derde persoon van René Appel
Een schrijver die ik nog niet zo heel goed ken. Dit is pas het tweede boek dat ik van hem lees. En ik ben niet heel enthousiast. Het verhaal sleept zich maar voort, de hoofdpersoon is saai en spannend en gruwelijk is het al helemaal niet. Eigenlijk is het een teleurstellend boek. Ik ga hem wel uitlezen, maar dan voorlopig Appel meer voor mij...( nou hou ik sowieso al niet van appels ;) ).
Doodskopvlinder van Ross & Hartman
Het onderwerp trekt mij niet direct aan. Ik heb niks met geheime diensten en geheime complottheorieën. Toch ga ik dit boek een kans geven. Corine Hartman is 1 van mijn favoriete schrijfsters, zij stelt me eigenlijk nooit echt teleur.
Van Ross heb ik nog nooit wat gelezen, moet ik tot mijn schaamte bekennen.
Ondanks dat het onderwerp mij niet trekt, ben ik wel nieuwsgierig naar deze samenwerking.


Caroline:

Wat heb ik vorige week heerlijk gelezen. Als eerste kreeg ik Zomer Hitte van Marijke Verhoeven. Wat een heerlijk zomer boek. Ik heb genoten. Daarna kwam de debuut roman van Linda Jansen Onder Water door de brievenbus. Geen idee wat ik ervan moest verwachten. Bakje koffie,  boek en heerlijk in de zon. Ik had nog veel plannen dus ik dacht paar blz dan weet ik wat het over gaat.  Maar wat erg: ik kon niet stoppen,  alleen even om een nieuwe mok koffie te halen. "Nou mam is het een leuk boek, je bent al zo ver". Nou dat wil wat zeggen, als zelfs de kids dat opvalt.
Het was echt een heerlijk boek, heel anders dan ik me had voorgesteld en een heel ander plot. Geen huisje- boompje- beestje -roman. Maar een roman met een thrillerwending. Een aanrader voor de lezers onder ons die van romantiek, erotiek en thriller houden.
Gelukkig het boek uit voor de storm van zaterdag, want toen moest ik mijn tweede woonkamer gaan redden voor stormschade. Zondag, vroeg op gestaan en aan de recensie gewerkt van Onder Water. Nu ben ik in Velp de nieuwe studentenkamer van mijn zoon aan het schoonmaken. Gadver, wat vies! Jammer genoeg vandaag geen tijd om te lezen,  want er ligt nog een heerlijk boek op me te wachten. Bed en Breakfast. Morgen weer een dag toch! Het is immers vakantie, hopen op een zonnige dag zodat ik mijn tweede huiskamer weer kan overkappen.
Renee:
Ik lees op dit moment "De verscheurde vrouw" van Han Peeters voor een bedrijfje dat recensisten voor boeken regelt. Je krijgt er dan een kleine vergoeding voor, maar mag wel je eerlijke mening geven. Anders had ik het ook niet aangenomen.
Ik ben nog maar net in het boek begonnen, maar tot nu toe leest het prettig.
Een jonge vrouw is na haar scheiding op zoek naar een nieuwe relatie. De sexuele losbandigheid die hier uit voort vloeit zal conflicten opleveren met haar Christelijke achtergrond. Het lijkt uit deze omschrijving misschien een wat stichtelijk boek, maar er wordt beloofd dat het boek meer richting 50 tinten zal gaan. Ik zal zien...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten