maandag 25 mei 2015

Costa del Sol - Suzanne Vermeer

Titel: Costa del Sol
Auteur: Suzanne Vermeer 
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers
240 pagina's
Verschenen: 18 mei 2015
Recensie door Lydia Buist

Suzanne Vermeer is het pseudoniem van de in juni 2011 overleden auteur Paul Goeken. In overleg met zijn familie is besloten om de boeken van Suzanne Vermeer voort te zetten. Alle titels zijn in de bestsellerlijst verschenen en twee titels werden genomineerd voor de NS Publieksprijs. In totaal zijn er meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht van alle titels van Suzanne Vermeer. ‘Costa del sol’ is alweer het zestiende boek. Wie nu de boeken van Suzanne schrijft, is een groot geheim.  

Sinds ze een jaar geleden weduwe is geworden, heeft Eline Sanchez er alles aan gedaan om de levens van haar en haar kinderen Alex en Maria weer op orde te krijgen. De komende zomervakantie zullen ze met z'n drieën doorbrengen in Spanje, het geboorteland van hun vader. Maar in plaats van een verblijf bij de grootouders van haar kinderen, heeft Eline een verrassing in petto: een vakantie aan de zomerse stranden van de Costa de Sol. Aanvankelijk lijkt het een groot succes te worden, maar wat begint als een reis om een triest verleden af te sluiten, eindigt in een gevecht op leven en dood.

Het boek begint goed: Alexandro Sanchez is van beroep taxichauffeur, hij is gelukkig getrouwd met Eline en samen hebben ze twee kinderen. Wanneer hij op een klant staat te wachten bij Amsterdam Centraal stapt er iemand in zijn auto met een vreemde mededeling. De woorden waren amper uitgesproken of de vreemdeling stapt de auto uit en verdwijnt in de mensenmassa. Het was gebeurd: Alexandro was ingehaald door het verleden. Waarom nu?
Hij moest direct naar huis om zijn vrouw en kinderen te waarschuwen, maar dan krijgt hij een sms: ‘een zoon voor een vader’ en er gebeurt iets verschrikkelijks. 
Na het overlijden van Alexandro besluit Eline om samen met haar kinderen op vakantie te gaan naar Spanje. Het wordt tijd om een jaar van rouw af te sluiten, maar kan ze dat wel?

‘Costa del Sol’ speelt zich af in de populaire vakantieregio aan de Spaanse kust. We kennen allemaal wel de boeken van Suzanne Vermeer, de een vindt het heerlijke vakantieboeken, de ander vind het niks. 
Ik moet eerlijk zeggen dat ik de boeken van Suzanne Vermeer beter vind worden. Voor mij een heerlijk spannend boek voor tussendoor. Ik werd niet teleurgesteld, in tegendeel doordat het meteen spannend begint, werd ik echt nieuwsgierig gemaakt. Waarom gebeurt dit?  
Het boek leest heerlijk weg, is makkelijk en vlot geschreven, korte hoofdstukken. ‘Costa del Sol’ leest als een trein. Het verhaal is best spannend, je zit er gelijk in. Wel had ik snel in de gaten wie de dader zou kunnen zijn, maar ik was nieuwsgierig waarom. Op het eind word het je duidelijk gemaakt: een goed plot. Suzanne Vermeer komt terug. Ik was aangenaam verrast. 

Ik geef ‘Costa del Sol’ 3,5 sterren. Een heerlijk boek voor tussendoor!



Koop bij bol.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten