donderdag 5 maart 2015

The godfather en the Queen of crime (volgens henzelf)


'Doodskopvlinder' gaat komen hoor dames en heren! Geschreven door Tomas Ross en Corine Hartman. Een mooie combinatie van schrijvers op het eerste gezicht. Ik kan me er slecht iets bij voorstellen. Ze zijn beiden koppig, eigenwijs en vinden zich zelf de beste van de Nederlandse spannende boekenwereld.
Natuurlijk moet je in jezelf geloven, maar de arrogantie irriteert me altijd bij dit duo. Ja, Tomas Ross heeft al vele boeken geschreven. Echter, in de Facebook-groep van Thrillerlezers dat meer dan twee jaar bestaat, wordt nauwelijks over de boeken van Ross gesproken. Er zijn weinig liefhebbers voor zijn boeken onder de 2000 leden. Over Hartman hoor je wel regelmatig de leden praten. Hartman heeft een grote vaste fanbase en zeg niks verkeerd over madam, want dan zijn de rapen gaar!
Ik vond haar stap naar een andere stijl met hoofdpersoon Jessica Haider verrassend en gedurfd. De eerste twee delen heb ik met plezier gelezen. Bij deel vier 'IJskoud' haakte ik af. Ik kende het nu wel. Ik werd juist niet meer verrast. Dat binnenkort deel vijf uitkomt en dat het einde van Jessica Haider wordt ingeluid is een slimme zet van Hartman. Er was het plan om zeven delen uit te brengen. Maar het is denk ik een goed idee met een krachtig deel vijf te eindigen. Ook dit is een stoere zet van Hartman.
Ik ben wel benieuwd naar 'Doodskopvlinder': twee grootheden die samen een boek hebben gemaakt. Zullen de ego's hard gebotst hebben? Zal er binnenskamers ieder thuis hard gevloekt zijn? Dit zou het boek van 2015 moeten worden als ze ieder hun eigen talenten geheel er in hebben kunnen stoppen. Zal het 'De vrouw in de spiegel' van Kim Moelands overtreffen? Kim Moelands' boek is een van de beste Nederlandse thrillers die ik gelezen heb.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten