woensdag 17 december 2014

De beste boeken van 2014 volgens Miriam

Momenteel lees ik ‘Vrij spel’ van Linda Jansma, het 63e boek dit jaar dat ik lees. Een erg goed boek tot nu toe, maar het is nog niet uit ;-) Ik laat ‘m dus maar even buiten mijn top ‘weetnogniethoeveel’ van het afgelopen jaar.

Gelukkig hou ik in een notitieboek(je) bij wat ik gelezen heb, anders zou ik het gewoon niet meer weten (kan niet alles onthouden he). Dat notitieboek(je) heb ik er eens op nageslagen en dan kom ik tot het volgende lijstje (in willekeurige volgorde):

Watch your back – Karen Rose
Ik ben een fan van Karen. Heerlijke boeken schrijft ze. Spannende, goede uitgewerkte verhaallijnen, een plot wat altijd klopt. Ik kan er echt van genieten en vaak als ik het boek uit heb, begin ik gewoon meteen weer vooraan.
Haar nieuwste ‘Closer than you think’ is al uit, maar ik wacht nog eventjes op de paperback.  





Stormnacht – Frode Granhus
Scandinavische schrijvers doen het over het algemeen heel goed bij mij. Dit was geen uitzondering. Ink vond dat ik zijn boeken moest lezen en aangezien ik soms echt wel luister naar mensen, ben ik dat ook gaan doen. Allereerst ‘Maalstroom’, die is erg goed, maar ‘Stormnacht’ was echt geweldig. Ingewikkeld, je moet er je koppie bij houden, maar het verhaal zit zo mooi in elkaar. Genieten! Steeds wordt er ergens weer een deurtje opengezet, op de voorgrond of juist heel subtiel op de achtergrond, waardoor iemand weer het verhaal binnenwandelt en al die uitgezette lijntjes komen op een sublieme manier samen in het plot. Kom maar op met de volgende zou ik zeggen!

Dit was het jaar dat ik echt de Nederlandse Young Adults ontdekte en wat zijn er veel goede!!!!

Gebroken – Jennefer Mellink
Wat een goed geschreven verhaal. Als je het nog niet gelezen hebt, absoluut doen. Spannend, en het plot vond ik werkelijk briljant bedacht. Die was ik nog niet eerder tegengekomen! En dan te bedenken dat dit een debuut is….ik ben erg benieuwd naar Jennefers volgende boek!








Shock – Mel Wallis de Vries
Ook een Young Adult en GOED!! Een van de boeken die dit jaar vijf sterren opgeplakt kreeg van mij. Ik had gewoon nog geen enkel boek van Mel gelezen. Nog nooit. Dramatisch natuurlijk. Wreed vond ik al goed, maar Shock is geweldig. De rest ligt klaar om gelezen te worden J



De onderkant van sneeuw – Ilse Ruijters
Prachtig boek. Indringend, meeslepend, spannend en zo ontzettend goed en mooi geschreven. Ongelofelijk dat dit pas een debuut is. 








Nobody - Marelle Boersma

Een geweldig, indrukwekkend boek over een onderwerp waar je de rillingen van krijgt. Mocht je het nog niet gelezen hebben, shame on you, want het is echt zo'n boek dat je gelezen moet hebben. 






Ik kan nog wel even doorgaan hoor, maar laat ik dat maar niet doen ;-)
Wat vonden jullie de beste boeken van het afgelopen jaar? 


Miriam 



4 opmerkingen:

  1. Mooie lijst ik heb er 2 van gelezen . En de andere 4 ga ik zeker nog een keer lezen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er drie van gelezen! Was erg nieuwsgierig wat het zou worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Maalstroom heb ik liggen. Verdikkie. Zal ik dat dan nog eventjes lezen voordat ik mijn lijstje in elkaar flans?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie lijst! Ik heb er 2 gelezen en de rest komt op mijn lijst :-)

    BeantwoordenVerwijderen