donderdag 20 november 2014

Moord op recept - Henry de Hoon

Titel: Moord op recept
Auteur: Henry de Hoon
191 pagina’s
Uitgeverij TIC
ISBN 9789491561344
Recensie door Miriam Bakker


Op een stil plein in Aken wordt het lijk van een vrouw aangetroffen. Haar hersenen lijken wel gekookt. Omdat het slachtoffer in Nederland woonde, krijgt inspecteur Tom Vriens van de recherche Vaals een verzoek om zijn Duitse collega’s te helpen. Hij legt al gauw een link naar de privékliniek van professor dr. Erich Fuchs die daar experimenteert met een nieuwe therapie voor Alzheimer.
Een ambitieuze studente, een onderzoeksjournalist, een workshopdocent, een Turks jongetje en een oude dame in een bejaardencentrum beleven allemaal spannende momenten voordat het tot een bloedstollende ontknoping komt.
In deze misdaadroman zien we een andere kant van de stad Aken. Niet de bekende toeristische trekpleisters, maar de stille, mysterieuze plekken van Aken geven deze misdaadroman een aparte couleur locale.

Alle ingrediënten voor een spannend verhaal zijn aanwezig. Een uiterst sympathieke politieman, Tom Vriens, die het af en toe niet zo nauw neemt met de regeltjes. Zijn partner Gerard de Leeuw, die het naar zijn zin heeft op het politiebureau in Vaals, maar toch om zich heen aan het kijken is naar een andere baan. Een gruwelijke moord en een kliniek waar het niet helemaal pluis lijkt te zijn.
Alle ingrediënten zijn er, maar er wordt helaas nauwelijks gebruik van gemaakt. De personages blijven oppervlakkig, de verhaallijn had veel meer en dieper uitgewerkt kunnen worden. Het taalgebruik is eenvoudig, maar prettig, de beschrijvingen van de omgeving zijn beeldend. De spanning is er wel, zij het heel summier met een iets stijgende lijn richting de plot. Het is net of je naar een aflevering van 'Baantjer' aan het kijken bent. ‘Moord op recept’ is prima voor een paar uurtjes leesplezier, maar het had veel meer kunnen zijn.

2 sterren








Geen opmerkingen:

Een reactie posten